Nuorisotoiminta

Porin Shakinystävät on perinteisesti panostanut vahvasti nuorisoshakkiin, ja seuran kasvateista monet ovat nousseet aina SM-tasolle asti. Tarjoamme mahdollisuuksia shakin opetteluun ja harjoitteluun kahdessa eri tasoryhmässä.

Shakkikoulu

Maanantaisin klo 15.30-17.30 pidetään shakkikoulua, jonne kaikki shakista kiinnostuneet lapset ja nuoret ovat tervetulleita. Shakkikouluun tulevalta ei vaadita suuria ennakkotietoja shakista. Shakkikoulussa pelataan harjoituspelejä, ja harjoitellaan perustason taktiikkaa, strategiaa ja loppupelejä.

Shakkikoulun ohjaajana toimii Veli-Matti Vuorisalo (vellorna@hotmail.com).

Shakkikoulu on ollut koronaviruksen vuoksi tauolla, mutta toiminta pyritään jälleen käynnistämään keväällä 2022.

Nuorisovalmennus

Seura järjestää myös nuorisovalmennusta hieman edistyneemmille nuorille, joiden tavoitteena on kehittää taitojaan kilpapelaajana. Valmennusryhmässä analysoidaan ryhmäläisten omia pelejä ja pyritään oppimaan, sekä tutkitaan shakin eri osa-alueita monipuolisesti.

Valmennusryhmän ohjaajana toimii mestariehdokas Aleksi Olander (aleksi.olander(at)gmail.com, 040 5101405) joka on voittanut peliurallaan useampia Suomen mestaruuksia eri ryhmissä.

Valmennusryhmä kokoontuu pääsääntöisesti maanantaisin ennen kerhoiltaa, mutta jokaisesta tapaamisesta on sovittu erikseen. Kiinnostuneita pyydetään olemaan Aleksiin yhteydessä.